lauantai 6. helmikuuta 2016

Suunto Ambit 2S

Sain synttärilahjaksi lahjakortin. Kiitos siitä. Ostin sillä tämän:












Ominaisuudet riittävät minulle mainiosti. Kun tulen parkkipaikalle valitsen harjoituksen. Gps löytää sateliitit niin nopeasti, että monesti en ehdi autosta ulos kun se jo piippaa olevansa valmiina. Akun kesto on noin 8 tuntia gps:n kanssa. Painavalta tämä tuntuu, mutta ehkä se johtuu siitä, että en ole 15 vuoteen käyttänyt minkäänlaista rannekelloa.

Kello toimii hienosti mutta PC:n softapuolella kehitys on mennyt metsään. Suunnistaja tarvitsee tämmöisestä vekottimesta sen gpx-tiedoston. Oletin, että tiedonsiirtoon on ohjelma, jolla tieto siirretään. Ei ole. On Movescount (lausutaan mou' shit).

Kellon akun sentään saa ladattua mukana tulevalla piuhalla mutta siihen se jää. On pakko ottaa käyttöön Movescount palvelu. Hieno etusivu hehkutta miten voin jakaa kaikki moveni koko maailman kanssa. Ei taas tätä - en halua jakaa kaikkea enkä varsinkaan kaikkien kanssa.

Kirjaudun Movecounttiin ja ensimmäiseksi asetan kaikki asetukset pois päältä paitsi privat-asetuksen, jonka laitan päälle. Windows huomaa että usb-laite eli kello kytkeytyy koneeseen, mutta Movescount ei tiedä asiasta mitään. Ihalainen on hiihtänyt 5 km, Adi on hölkännyt 19 km ja Higraff on taputellut jalkaisin 6,98 km. Arvaa kiinnostaako?

Käy ilmi, että minulla pitää olla Mov2link, jonka avulla varsinainen tiedonsiirto tapahtuu. Movescount kysyy neljättä kertaa haluanko ilmoittaa muille olinpaikkani. Vastaan neljännen kerran: En!

Lataan Mov2linkin asennusohjelman. Käynnistän sen ja näytöllä vilahtaa nopeasti teksti, jossa ilmoitetaan järjestelmän sopivuutta tutkittavan ja sen kestävän hetken aikaa. Ikkuna katoaa. Tarkistan ettei se ole muiden ikkunoiden takana. Ei ole. Odotan 3 min. Ei mitään. Käynnistän asennusohjelman uudestaan. Sama efekti. Katson mitä järjestelmähallinnasta mitä sovelluksia on käynnissä. Mov2link on käynnissä. Lopetan sen. Katson mitä sovelluksia on asennettu. Löytyy kaksi kappaletta Mov2linkkejä. Tämä selvä. Poistan molemmat ja boottaan Windowsin. Tässä kohtaa on pakko käydä kusella ja juomassa ja vaihtamassa kuiva paita päälle.

Kolmas kerta toden sanoo. Nyt asennus käynnistyy ja Mov2link asentuu. Kiinnitän kellon ja kas - siirryn automaattisesti Movescounttiin, jonne tietenkin pitää kirjautua sisälle. Tieto al-kaa va-lu-a ko-neel-le. Taitaa olla ennemmin lähempänä 9600 baudia kuin yhtä megaa. Miten voi muutaman kilometrin lenkin tietojen siirto kestää näin jumalattoman kauan? Kellosta löytyy mitä ihmeellisimpiä ominaisuuksia, jopa uima-altaan pituuden voi säätää haluamakseen ja kello tunnistaa myös eri uintityylit,  mutta tiedonsiirto on täysin ala-arvoinen. Jos joku haluaa käyttää Movesfuckia niin se heille suotakoon, mutta miksi sitä ei voi tehdä yksinkertaisemmin? Sitä paitsi minä koodasin jo 90-luvulla 8501 mikrokontrollerille ohjelmia, jotka siirsivät tietonsa yksinkertaisemmin ja nopeammin kuin tämä Ambit.




Saan vihdoin ja viimein tiedot tietsikalle ja löydän painikkeen josta ne saa vietyä gpx-muotoon. Puh huh. Myloggerista (josta on paljon juttua tässä blogissa) tietojen purku kesti muutaman kymmenen sekuntia. Suunto Ambitista ei selviä alle viiden minuutin kun lasketaan mukaan kaikki kirjautumiset ja muut turhat kikkailut.

Se aika mikä säästyy siinä, että gpx on sellaisenaan valmista kauraa reittihärveliin, hukkaantuu Moves####:n kanssa leikkimiseen. Nyt paljastuu yksi syy tiedonsiirron hitauteen. Tiedostokoko. Myloggerin data sisältää suorituksen otsikkotiedot ja sen jälkeen paikkatietoja. Suunnon data sisältää paikkatietojen lisäksi mahdottoman määrän kaikkea muuta, varmaan siellä on seassa ne puolikypsät somelinkitkin sekunnin välein.

Tämä on taas ihan perseestä. Tietoja ei siis saa siirrettyä ulos jos ei ole nettiä käytössä. Jos joku tietää jonkun ohjelman tai ratkaisun, jolla koko Moveshitin voi unohtaaa, kertokoon heti. Netin foorumeilla tätä asiaa on puitu, ja löysin jopa C+ lähdekoodin tämän sotkun selvittämiseen, mutta en valmista asennuspakettia. Munkkikahvit tarjoan sille, joka ekana kertoo mikä pitää ladata ja mistä. Nyt jos aloittaisin blogin laittaisin sille nimeksi Tämäkin on taas perseestä. Onneksi en ole päässyt kunnolla hiihtämään, sillä aika on mennyt turatessa tämän edellä kerrotun, autoradion, wlanin ja porakoneen kanssa. Kaiken lisäksi nojatuolista irtosi kädensija ja sen takaisin laittamisessa piti verhoilu purkaa koko sivulta ja .... no kerron tämän jos joku sitä erikseen pyytää.

Olenko ainoa jolla on tämänkaltaisia ongelmia? Miksi koskaan mikään ei voi toimia kerralla, vaan tarvitaan säätämistä, arvailua ja turhaa vekslaamista?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti